Erdogan dha Mesazhin ndaj BOTËS / “Turqia në mesin e 10 vendeve më të F.ortë Ushtarakisht”….

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan tha të shtunën se Turqia është në mesin e 10 vendeve në botë për të projektuar, ndërtuar dhe mirëmbajtur anijet lutfarake.

Erdogan vizitoi Komandën e Anijeve Turke në Stamboll dhe foli në një ceremoni që shënoi nisjen e anijes (F-515), anija e pestë e ndërtuar nga Turqia si pjesë e projektit të parë kombëtar të ndërtimit të anijes lutfarake MILGEM.

Duke folur për industrinë e mbr.ojtjes, Erdogan tha se vendi i tij kishte zbatuar gjithsej 62 projekte në vit në zonë në 2002, nga 700 sot. Ai shtoi se të qenit i f.ortë në aspektin ush.tarak, ekonomik dhe diplomatik për Turqinë është më shumë sesa zgjedhje, është detyrimi i saj.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *