Temperaturat -30 gradë por Rusët nuk D.orëzohen / Pr.otesta të F.orta kun.dër Putinit në Moskë….

Pr0testa kun.der qeverise u zhvilluan dje në Moskë dhe shumë qytete të tjera të Rusisë duke kërkuar li.rimin e kreut opozitar Alexei Navalny, ku pol.icia rea.goi ahspër duke arr3stuar mijëra njerëz në temperatura të ulëta deri në -15C.

Dem0nstruesit thërrisnin “Turp, turp” në Vladivostok teksa p0licët me veshje të r.ënda dhe shk0pa gome arr3stonin pr0testuesit duke i marrë në furgonët e p0licisë. Mes të ndaluarve ishte dhe Yulia Navalnaya, bashkëshorte e kritikut të Kremlinit, Navalny, e cila ishte në krye të pr0testës në Moskë.

Pr0testa të ngjashme u zhvilluan në disa qytete të Lindjes së Largët ruse ku temperaturat arrinin deri në -30C.