Jepet A.larmi i Fundit / Kina dërgon F.orcat ajrore në Tajvan për të kryer ope…

Kina ka dërguar 13 aeroplanë lutfarakë në hapësirën ajrore të ishujve të Tajvanit, duke rritur tesnionin mes dy shteteve. Për këtë arsye, f.orcat ajrore të Tajvanit kanë vënë në lëvizje arketat për të monitoruar çdo fluturim.

Një hartë e siguruar nga ministria e mbr.ojtjes e Tajvanit tregoi se avionët kinezë, përfshirë një avion Y-8 ant1-nëndetëse, fluturuan mbi të njëjtat ujëra ku u zhvilluan misionet e të fundit kineze pranë Ishujve Pratas, megjithëse ishin ende larg Tajvanit.

“Janë caktuar detyrat në rast alarmi, janë lëshuar paralajmërime radio dhe sisteme arketash të mbrojtjes ajrore të vendosura për të monitoruar aktivitetin,” tha Tajvani në një deklaratë të shkurtër.