LAJMI FUNDIT / Rriten Tens.ionet mes Shteteve Kinë – Tajvan…. Ja çfarë Planifikohet nga ana e….

Tajvani tha se avionë luf.tarakë të f.orcave ajrore kineze, hynë për të dytën ditë me radhë në zonën e tij të mbr.ojtjes ajrore, një rritje e tens.ioneve vetëm pak ditë pas ardhjes së administratës së re të Presidentit Joe Biden.

Tajvani, i cili qeveriset në mënyrë demokratike, shihet nga Kina si territor i saj dhe muajt e fundit Pekini e ka shtuar aktivitetin ushtarak pranë ishullit. Por aktivitetet e Kinës gjatë fundjavës shënojnë një shka.llëzim të ri, pasi përfshijnë dërgimin e avionëve luf.tarakë dhe të bo.mba.rdue.sve, në vend të avionëve të zbulimit, siç ka ndodhur zakonisht deri kohët e fundit.

Ministria e Mbrojtjes e Tajvanit tha se dërgoi f.orcat e saj ajrore si kun.dërpërgjigje. Një aktivitet i tillë ka të ngjarë të shqe.tësojë më tej Uashingtonin, i cili të shtunën i kërkoi Kinës të ndalte presionin ndaj Tajvanit, duke riafirmuar angazhimin e tij ndaj ishullit dhe dëshirën për të thelluar marrëdhëniet.