A e dini se Kush është Avril Haines, Femra e parë që drejton të gjitha Shërbimet S.ekrete A.merikane….

Senati amerikan ka miratuar emërimin e Avril Haines, duke e bërë atë gruan e parë që do të jetë drejtoreshë e int.eligjencës kombëtare(C.I.A) dhe e para e zgje.dhjeve të presidentit që do të miratohet.

Votimi ishte 84 pro dhe 10 ku.ndër, me të gjitha vo.tat jo nga republikanët. Të dy demokratët dhe republikanët kryesorë lëshuan deklarata duke vlerësuar të nominuarën. Midis republikanëve që votuan kun.dër Haines ishin senatorë me reputacion që kishin ambicie të udhëheqjes së partisë si Ted Cruz nga Teksasi dhe Josh Haëley nga Misuri.

Haines, 51 vjeç, është rritur në New York si fëmijë i vetëm, duke u kujdesur për të ëmën e saj, e cila vd.iq kur Haines ishte 15-vjeçare. Pas përfundimit të shkollimit fillestar, ajo shkoi në Japoni dhe ndoqi trajnime në një akademi të xhudos. Atje mori rripin bojëkafe, shkalla e dytë për nga rëndësia në xhudo. Mandej Avril Haines u kthye në Chicago, ku studioi fizikë teorike. Krahas studimeve ajo restauroi një avion të vjetër, mësoi të fluturojë dhe deshi të kalojë Atlantikun me avion. Por për shkak të pr.oblemeve teknike me avionin “Cessna 310” ajo u ul në Neëfoundland. Bashkë me të ishte i dashuri i saj, i cili tani është burri i saj.