Minuta e Fundit / Ministrat e Jashtëm të B.E-së mblidhen në Bruksel për të…

Ministrat e Jashtëm të vendeve anëtare të Bashkimit Ev.ropian u mblodhën në Bruksel për të diskutuar mbi çështje të ndryshme, veçanërisht marrëdhëniet me Rusinë dhe SH.B.A-ne.

Në takimin nën kryesimin e Përfaqësuesit të Lartë të B.E-së për Punë të Jashtme dhe Pol.itika të Sigurisë, Josep Borrell do të bisedohet për çështje prioritare si marrëdhëniet me Rusinë pas arre.stimit të opozitarit rus Alexei Navalny dhe marrëdhëniet transatlantike pas fillimit të detyrës së presidentit të 46-të të SH.B.A-së, Joe Biden.

Ministrat do të diskutojnë edhe çështjet si ndarja me vendet me të ardhura të ulëta të vak.sinave kun.dër ko.ro.n.a.vir.usit të ri (C.O.V.I.D.-1.9) që B.E-ja do të blejë, koordinimi i masave të udhëtimit që vendet zbatojnë në kuadër të luf.tës kun.dër pande.misë, situata e emig.rantëve në Bosnje e Hercegovinë, v.ra.sja e një studenti italian në Egjipt, zhvillimet në vendet e Gjirit, situata në Hong Kong dhe Venezuelë si dhe marrëdhëniet me Britaninë e Madhe pas Brexit-it.