Sot Takimi Turqi – Greqi / Mediat Greke: “Pas 5 viteve Lodhje dhe Mundim, tani Jemi Gati të dorëzohemi dhe të hulemi në….”

Mediat në Athinë shkruajnë se synimet e Turqisë janë pak a shumë të njohura. “Kthesa e papritur e udhëheqjes turke është e lidhur drejtpërdrejt me dy faktorë kryesorë.

E para fr1ka e sank.sioneve të B.E në mars ndaj Ankarasë, që do i jepte një g0ditje vendimtare ekonomisë turke, me koston për qeverinë Erdogan të kuptueshme lehtësisht. Me pak fjalë, Erdogan synon të arrijë në samitin e Marsit pa ndonjë surprizë të pakëndshme.

Faktori i dytë vendimtar në “dëshirën” e Turqisë për dialog ka të bëjë me ndryshimin e qeverisë në Shtetet e Bash.kuara dhe pasig.urinë rreth synimeve të Uashingtonit në “epokën e Biden” për qëndrimin e tij në Mesdheun Lindor, si dhe brenda N.A.T.O-s” shkruan Tanea.