Britania e Madhe bën Veprimin e Madh / Prodhon Dronin Ush.tarak me vlerë 34 milionë euro me funksionim për….

Mbretëria e Bashkuar ka nisur një projekt me vlerë 34 milionë euro për të ndërtuar një dr0n lutfarak që do të përdoret në misione ushtarake në të gjithë botën. I quajtur “shoku besnik”, dr0ni, i cili nuk do të ketë pilot, do të ndihmojë avionët duke ofruar informacione rreth rivaleve.

Ministria britanike e Mbr0jtjes tha se ka nënshkruar një kontratë trevjeçare me kompaninë irlandezo-veriore, Spirit AeroSystems, për të prodhuar prototipin që do të jetë edhe në gjendje të lëshojë pr3dha dhe b0mba ndaj avionëve kun.dërhstarë. Droni do të jetë 11 metra i gjatë dhe do të ketë mundësi të fluturojë me shpejtësi deri në 3700 km/h.