Greqia bën Hapin e Madh / Jep Mesazhin e F.ortë Turqisë duke blerë pajisje Ush.tarake nga Franca dhe ia tha këto fjalët të….

Në sfondin e nënshkrimit të kontratës me vlerë 2.32 miliardë euro për furnizimin e 18 avionëve lutfarakë të tipit “Rafal”, si dhe propozimit të ri për blerjen e katër fregatave të tipit Belhrra, Ministrja Franceze e Mbrojtjes, Florence Parley, do të vizitojë Athinën sot.

Marrëveshja do të nënshkruhet në Ministrinë e Mbrojtjes në 13:45, ndërsa në 16:30 Parley do të takohet me Kryeministrin Kyriakos Mitsotakis. Sapo marrëveshja të hyjë në f.uqi, 6 fregatat e para lutfarakë pritet të zbarkojnë në Tanagra brenda korrikut të ardhshëm.