Mediat Gjermane Japin A.larmin – “Greqia po i Jep shkak Turqisë për L.uftè sepse ende nuk ka t….”

Parlamenti grek votoi javën që lamë pas projektligjin që i lejon zgj.erimin e ujërave territorial nga 6 në 12 milje në të gjithë hapësirën detare të saj.

Në lidhje me këtë zhvillim ka rea.guar dhe revista gjermane Der Spiegel, e cila e komenton këtë veprim si një shkak për lutë me Turqinë. “Nëse Athina zbaton këtë zgjerim në Egje, Turqia mund ta shohë atë si një shkak për lutfë.”

Gjithashtu Spiegel raporton se të dy vendet po fillojnë bisedimet për herë të parë që nga viti 2016 “në mënyrë që të kapërcejnë ndryshimet që i kanë çuar ato vazhdimisht në prag të lutfës në të kaluarën”.