Shitblerje An.ti-Turke nga Greqia dhe Franca / 18 Rafaele për Kr.izën në Mesdhe që do të….

Greqia të hënën nënshkroi një marrëveshje për të blerë 18 avionë luf.tarakë Rafale nga Franca, duke vendosur më tej një partneritet me Parisin në një atmosferë tens.ioni me Turqinë.

Shuma e transaksionit është rreth 2.5 miliardë euro dhe përfshin dorëzimin e 12 avionëve të përdorur Rafale të F.orcës Ajrore Franceze dhe gjashtë Rafale të rinj të prodhuar nga Dassault Aviation.

Duke cituar një partneritet intensiv operativ me Athinën, ministrja Franceze e Mbr.ojtjes Florence Parly shkoi në Athinë për të nënshkruar marrëveshjen dhe përshëndeti “suksesin e rëndësishëm” për Rafale.