Greqia nënshkroi Marrëv.eshje me Francën për avionët L.uftarak / Tani çfarë pritet të ndodhë….

Greqia nënshkroi sot marrëv.eshje me vlerë disa miliardë eurosh me Francën për blerjen e 18 avionëve luf.tarakë Rafale të prodhuar nga Dassault. Marrëveshja prej 2,5 miliardë eurosh u nënshkrua nga ministri i Mbr.ojtjes i Greqisë, Nikos Panagiotopulos, dhe homologia i tij franceze, Florence Parly në Ministrinë e Mbrojtjes.

Panagiotopulos theksoi se blerja e avionëve luf.tarakë “është një moment historik në bashkëpunimin e mbr.ojtjes dhe marrëdhëniet midis Greqisë dhe Francës“, duke shtuar se F.orca Ajrore Greke janë fo.rcuar ndjeshëm.

Gjashtë avionët e parë të rinj do të mbërrijnë në Bazën e F.orcave Ajrore “Tanagra” në korrik. “Vendet tona ndajnë shumë gjëra të përbashkëta“, tha Parly, duke theksuar se shpreson që Marina Greke do të blejë anije franceze në kontekstin e rinovimit të flotës së saj.