Kr.iza P0litike në Itali / Jep D0rëheqjen ‘Giuseppe Conte’ për këtë arsyje…

Kryeministri Italian Giuseppe Conte, ashtu siç u njoftua edhe gjatë ditës së djeshme, ka dhënë dorëh.eqjen. Conte ia dorëzoi dorëh.eqjen Presidentit Sergio Matterella të martën paradite pas një takimi kabineti në të cilin ai informoi edhe ministrat për qëllimet e tij.

Conte dhe Matterella patën një bisedë të shkurtër pas të cilës presidenti e pranoi dorëh.eqjen e tij dhe i kërkoi qeverisë, si zakonisht, të qëndronte në detyrë për trajtimin e çështjeve aktuale. Konsultimet do të fillojnë nga e mërkura pasdite.

Italia është përfshirë nga tr.azira pol.itike në javët e fundit, kryesisht për mënyrën sesi qeveria e ka trajtuar pand.emisë së kor.on.aviru.sit, që e ka prekur r.ëndë vendin. Qeveria e Contes filloi të “dilte jashtë kon.trollit”, më 14 Janar kur ish-kryeministri Matteo Renzi dhe partia e tij Italia Viva u tërh.oqën.