Nuk nd.alen H.elenët / Greqia Parala.jmëron Turqinë: ”Do ta bëjmë vendin tonë të…”

Ministri i Mbr.ojtjes Nikos Panagiotopulos deklaroi se pas 18 avi.onëve “R.afale” objektiv është edhe bl.erja e 40 avionëve të rinj lutfarakë.

“Programi ynë ka miratimin e kryeministrit dhe është në proces. Është shumë ambicioz dhe shtrihet në kohë. Ai përfshin jo vetëm bl.erjen e sistemeve të reja, të tilla si avi.onët “Rafale”, por edhe azhurnimin e sistemeve ekzistuese. Plani ynë parashikon blerjen e 40 avionëve të rinj lutfarakë. Deri më tani kemi arritur 18. Herët ose vonë do të diskutohet blerja e F-35” tha ai.

Por a është kjo lë.vizje një mesazh për Turqinë? “Turqia e kupton që Greqia po fo.rcohet me shpejtësi. Blerja e “Rafale” do të kthejë rrjedhën e pushtetit drejt palës greke. Por nuk është vetëm furnizimi i aeroplanëve. Ne po shkojmë përpara me sisteme të përparuara me aeroplanë dhe ar.më, por edhe në nivelin e infrastrukturës. Kjo shkon krah për krah me diplomacinë” përfundoi ai.