Nuk ndalet Joe Biden, Shf.uqizon urdhërin e Madh që kishte vendosur Donald Tr.ump….

Presidenti i SH.B.A-së, Joe Biden e ka shf.uqizuar urdhrin e Donald Tr.ump për nd.alimin e amerikanëve transgjin0rë në ushtri. Ndalimi u bë nga Tr.ump gjatë vitit të tij të parë në detyrë.

“Anëtarët e shërbimit transgjin0r nuk do t’i nënshtrohen më mundësisë së shkarkimit ose ndarjes në bazë të identitetit gjinor”, tha Shtëpia e Bardhë.

“Presidenti Biden beson se identiteti gjinor nuk duhet të jetë pe.ngesë për shërbimin ush.tarak dhe se f.orca e Amer.ikës gjendet në shumëllojshmërinë e saj”, shtoi deklarata e Shtëpisë së Bardhë.