Ope.racioni i Madh nga Ushtarët Turk në Turqinë Lindore / Vazhdon me faza të reja të….

Duke zgjeruar luf.tën e saj kun.dër te.rro.rist.ëve, Turqia ka nisur dy faza të reja të një ope.racioni të brendshëm kun.dër te.rro.riz.mit, tha të martën Ministria e Punëve të Brendshme, e cila njofton gjithashtu se vazhdojnë edhe fazat e mëparshme të ope.racionit “Eren-1 Tendürek”, “Eren-2 Lice” dhe “Eren-3 mali Agri”, të nisur në ditët e para të vitit 2021

Faza “Eren-4” e ope.racionit ka filluar në rajonin Karliova-Varto të provincave lindore Bingol dhe Mus me 93 njësi operacionale, duke përfshirë 1.620 personel nga xha.ndarmëria, pol.icia dhe rojet e fshatit, thotë mes të tjerash Ministria në vijim të deklaratës.

Kurse faza “Eren-5 Bagok” e ope.racionin po përparon në krahinën juglindore Mardin me 145 ekipe oper.acionale, duke përfshirë mbi 2.500 personel nga xhan.darmëria, pol.icia dhe rojet e fshatit.