Administrata e Biden Pez.ullon Shitjet e Ar.mëve në Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Arabinë Saudite….

Zyrtarë të Departamentit Ame.rikan të Shtetit bëjnë me dije se administrata e presidentit, Joe Biden, ka vendosur të pez.ullojë disa kontrata për shitjen e ar.matimeve për aleatët, me qëllimin për të kont.rolluar mënyrën si janë arritur.

Kontrollet e këtij lloji janë tipike për një administratë të re, por administrata e Donald Tr.ump raportohet se ka bërë marrëv.eshje të momenteve të fundit, duke përfshirë një për 50 avi.onë F-35 të prodhuar nga “Lockheed Martin” si një “mbështetje” për Marrëveshjet e Abrahamit, vetëm pak kohë përpara betimit të B.iden.

“Departamenti është duke ndalur përkohësisht zbatimin e disa transferimeve dhe shitjeve të ar.matimit nën Shitjet Ush.tarake të Huaja dhe Shitjet Tregtare Direkte, për t’i lejuar udhëheqjes së ardhshme një mundësi për të rishikuar”, tha zyrtari.