Administrata e Biden Pez.ullon Shitjet e Ar.mëve në Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Arabinë Saudite….

Zyrtarë të Departamentit Ame.rikan të Shtetit bëjnë me dije se administrata e presidentit, Joe Biden, ka vendosur të pez.ullojë disa kontrata për shitjen e ar.matimeve për aleatët, me qëllimin për të kont.rolluar mënyrën si janë arritur. Kontrollet e këtij lloji janë tipike për një administratë të re, por administrata e Donald Tr.ump raportohet se ka… Continue reading Administrata e Biden Pez.ullon Shitjet e Ar.mëve në Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Arabinë Saudite….

A e dini se Sa është paga e Joe Biden, si President i SH.B.A-së…

Njeriu me i paguar me 147 mijë dollarë në 2019-tën është Anthony Fauci. Ai rezulton, sipas Forbes, jo vetëm mjeku më i paguar në Qeverinë federale amerikane, por gjithashtu njeriu me pagën më të lartë nga katër milionë punonjësit e saj. Duhet theksuar se sipas revistës së njohur, me pagën që merr imunologu amerikan kapërcen… Continue reading A e dini se Sa është paga e Joe Biden, si President i SH.B.A-së…

SH.B.A shtyjnë afatin për Kuf.izimet Tregtare dhe Investive me Kinën për arsyje të…

Shtetet e Bash.kuara kanë vendosur të shtyjnë kuf.izimet tregtare dhe për investime në kompani të caktuara ushtarake kineze, që janë të përfshira në listën e ze.zë ame.rikane. Në njoftimin e Departamentit amerikan të Thesarit thuhet se shumica e investimeve në këto kompani do të jetë deri më 27 maj. Po ashtu, janë ndaluar transaksionet e… Continue reading SH.B.A shtyjnë afatin për Kuf.izimet Tregtare dhe Investive me Kinën për arsyje të…

Ambasadori Ame.rikan foli ash.për ndaj Serbisë / “Ush.tarët Amerikanë nuk kanë Vd.ekur për ta bërë Serbinë e Madhe”….

Ambasadori Am3rikan në Kosovë, Philip Kosnett ka komentuar deklaratat e poli.tikanëve kosovarë rreth bashkimit me Shqipërinë. Diplomati amerikan është shprehur ushtarët ame.rikanë nuk kanë vd3kur për të krijuar Serbinë e Madhe apo Shqipërinë e Madhe. Kosnett ka thënë se do t’i vinte inat që njerëzit në Kosovë të hi.qnin dorë nga shtetësia e Kosovës kur… Continue reading Ambasadori Ame.rikan foli ash.për ndaj Serbisë / “Ush.tarët Amerikanë nuk kanë Vd.ekur për ta bërë Serbinë e Madhe”….

Nuk ndalet Joe Biden, Shf.uqizon urdhërin e Madh që kishte vendosur Donald Tr.ump….

Presidenti i SH.B.A-së, Joe Biden e ka shf.uqizuar urdhrin e Donald Tr.ump për nd.alimin e amerikanëve transgjin0rë në ushtri. Ndalimi u bë nga Tr.ump gjatë vitit të tij të parë në detyrë. “Anëtarët e shërbimit transgjin0r nuk do t’i nënshtrohen më mundësisë së shkarkimit ose ndarjes në bazë të identitetit gjinor”, tha Shtëpia e Bardhë.… Continue reading Nuk ndalet Joe Biden, Shf.uqizon urdhërin e Madh që kishte vendosur Donald Tr.ump….

Ministri i Mbrojtjes Greke Deklaroi ash.për ndaj Turqisë / “Turqia e kupton që Greqia po F.orc0het me Shpejtësi…

Ministri i Mbr.ojtjes Nikos Panagiotopulos deklaroi se pas 18 avi.onëve “R.afale” objektiv është edhe ble.rja e 40 avi.onëve të rinj lutfarakë. “Programi ynë ka miratimin e kryeministrit dhe është në proces. Është shumë ambicioz dhe shtrihet në kohë. Ai përfshin jo vetëm blerjen e sistemeve të reja, të tilla si avionët “Ra.fale”, por edhe azhurnimin… Continue reading Ministri i Mbrojtjes Greke Deklaroi ash.për ndaj Turqisë / “Turqia e kupton që Greqia po F.orc0het me Shpejtësi…

Pohimi Dramatik i Angela Merkel për… / Hum.bëm K0ntrollin e Situatës…

Kancelarja gjermane Angela Merkel pranoi se përb.allë situatës në vend, në luf.tën kun.dër k0r0navir.usit, autoritetet kanë hu.mbur kont.rollin. Sipas të përditshmes Bild, Merkel, në një konferencë me video me krerët e fraksioneve CDU / CSU si në Bundestag ashtu edhe në asambletë provinciale, foli hapur për dë.shtimin e qeverisë. “Ne e hum.bëm kontr.ollin e situatës,”… Continue reading Pohimi Dramatik i Angela Merkel për… / Hum.bëm K0ntrollin e Situatës…

Bill dhe Melinda Gates Theksuan se: “Duhet të Përgat1temi për Pand.eminë e Radhës ku do të…”

Nuk është shpejt që të nisim të mendojmë se si bota duhet t’i përgjigjet pand.emisë tjetër, edhe pse një aktuale po zhvillohet. Kështu deklaruan Bill dhe Melinda Gates, në letrën e tyre vjetore. “Është për të ardhur keq që C0vid mund të mos jetë pand.emia e fundit. Për të parand.aluar që vë.shti.rësitë e këtij viti… Continue reading Bill dhe Melinda Gates Theksuan se: “Duhet të Përgat1temi për Pand.eminë e Radhës ku do të…”

Greqia i “Tregon Dh.ëmbët” Turqisë me 4 Avi0në Sp.eciale L.uftarake “R.a.f.a.l.e”….

Nga data 2 deri në 4 shkurt Greqi dhe Franca do të zhvillojnë një stërv.itje ushtarake në bazën detare të vendit fqinj që ndodhet në Tanagra. Mediat greke shkruajnë se pjesë e stërv.itjes do të jenë edhe 4 avionë luf.tarakë francezë “Rafale”, 18 nga të cilët Athina i bleu pak kohë më parë. Stërv.itja ush.tarake… Continue reading Greqia i “Tregon Dh.ëmbët” Turqisë me 4 Avi0në Sp.eciale L.uftarake “R.a.f.a.l.e”….

Koreja e Veriut Vj.edh të Dhënat e Shkencëtarëve të huaj për të Krijuar një….

Koreja e Veriut ka filluar të zhvillojë vak.sinën kun.dër k0ronavir.usit duke përdorur të dhënat e ‘hakuara’ nga shkencëtarët e huaj. Pavarësisht deklaratave të liderit suprem Kim Jong Un se nuk është shënuar asnjë rast pozi.tiv me C.o.v.i.d-1.9, zhvilluesit e vak.sinës pritet ta testojnë produktin e tyre tek njerëzit me simptoma të vir.usit. “Daily NK” raporton… Continue reading Koreja e Veriut Vj.edh të Dhënat e Shkencëtarëve të huaj për të Krijuar një….