Izraeli thotë se është i Gatshëm të Sul.mojë Iranin / Kemi Përg.aditur disa Plane 0peracionale për…

Shefi ush.tarak i Izraelit të martën paral.ajmëroi administratën e Biden kun.dër ribashkimit të marrëv.eshjes bërthamore të Iranit 2015, edhe nëse ajo ashp.ërson kushtet e saj, duke shtuar se ai ka urdhëruar f.orcat e tij të rritin përgatitjet për ve.prime të mundshme sul.muese kun.dër Iranit gjatë vitit të ardhshëm. Komentet nga gjeneralejtnant Aviv Kohavi erdhën ndërsa… Continue reading Izraeli thotë se është i Gatshëm të Sul.mojë Iranin / Kemi Përg.aditur disa Plane 0peracionale për…

Kr.iza P0litike në Itali / Jep D0rëheqjen ‘Giuseppe Conte’ për këtë arsyje…

Kryeministri Italian Giuseppe Conte, ashtu siç u njoftua edhe gjatë ditës së djeshme, ka dhënë dorëh.eqjen. Conte ia dorëzoi dorëh.eqjen Presidentit Sergio Matterella të martën paradite pas një takimi kabineti në të cilin ai informoi edhe ministrat për qëllimet e tij. Conte dhe Matterella patën një bisedë të shkurtër pas të cilës presidenti e pranoi… Continue reading Kr.iza P0litike në Itali / Jep D0rëheqjen ‘Giuseppe Conte’ për këtë arsyje…

Presidenti i Azerbajxhanit dha Mesazhin e Papritur / Do të ndërtojmë “Qytete dhe Fshatra të mençur për të…”

Presidenti i Azerbajxhanit, Ilham Aliyev, ka deklaruar se vendbanimet e çli.ruara së fundmi nga Ar.menia do të rindërtohen bazuar në konceptin e “qyteteve dhe fshatrave të mençur”. Presidenti Aliyev deklaratat e tij i bëri gjatë një bisede përmes video-lidhjes me Resat Nebiyev, të cilin e emëroi si ministër të Transportit, Komunikimit dhe Teknologjisë. Presidenti azer… Continue reading Presidenti i Azerbajxhanit dha Mesazhin e Papritur / Do të ndërtojmë “Qytete dhe Fshatra të mençur për të…”

Nuk nd.alen H.elenët / Greqia Parala.jmëron Turqinë: ”Do ta bëjmë vendin tonë të…”

Ministri i Mbr.ojtjes Nikos Panagiotopulos deklaroi se pas 18 avi.onëve “R.afale” objektiv është edhe bl.erja e 40 avionëve të rinj lutfarakë. “Programi ynë ka miratimin e kryeministrit dhe është në proces. Është shumë ambicioz dhe shtrihet në kohë. Ai përfshin jo vetëm bl.erjen e sistemeve të reja, të tilla si avi.onët “Rafale”, por edhe azhurnimin… Continue reading Nuk nd.alen H.elenët / Greqia Parala.jmëron Turqinë: ”Do ta bëjmë vendin tonë të…”

Izraeli Paralajmëron SH.B.A-në / “Marrëveshja me Iranin, do të jetë G.abim i madh sepse është e…”

K.omandanti i përgjithshëm në ardhje i ush.trisë izraelite, gjeneral lejtnant Aviv Kohavi, tha të martën se f0rcat e amratosura të vendit të tij janë duke i rifreskuar planet 0peracionale ndaj Iranit dhe se çfarëdo kthimi i Sh.B.A-së në marrëveshjen bërhtamore të vitit 2015 me Iranin do të ishte g.abim. Kjo deklaratë është shenjë e qartë… Continue reading Izraeli Paralajmëron SH.B.A-në / “Marrëveshja me Iranin, do të jetë G.abim i madh sepse është e…”

Bashkimi Evr0pian tregohet shumë butë ndaj Vladimir Putinit / Çka është arsyeja ?

Pas më shumë se 20 vjetësh, B.E-ja nuk ka gjetur një strategji të suksesshme për t’u përballur me presidentin rus Vladimir Putin. Ky i fundit nuk e respekton d0bësinë. B.E-ja e trajton secilën shk3lje të Kremlinit më shumë si diçka të iz0luar, të d.enjë për saksione të buta, sesa si një model sjelljeje që meriton… Continue reading Bashkimi Evr0pian tregohet shumë butë ndaj Vladimir Putinit / Çka është arsyeja ?

Erdogan Dorëzon Shtëpi të Reja nga Tër.meti vitit të kaluar dhe Jep Mesazhin e Madh ndaj….

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, ka dorëzuar pronësinë e shtëpive të ndërtuara nga qeveria për ivktimat e tërmetit në Elaziğ, një vit pasi dri.dhj3t tr0nditën këtë provincë turke në lindje të vendit. Në ceremoninë e dorëzimit, presidenti Erdoğan tha se tani e tutje ata do të ndërtojnë qytete horizontale, duke shtuar se, “Arkitektura vertikale… Continue reading Erdogan Dorëzon Shtëpi të Reja nga Tër.meti vitit të kaluar dhe Jep Mesazhin e Madh ndaj….

Greqia bleu 18 av1onë L.uftàràke dhe Jep Mesazhin e F.ortë / “Ne Po F.orcohemi andaj ju qe jeni kun.dër nesh duhët të m0s e….”

Greqia nënshkroi marrëv.eshje me vlerë disa miliardë eurosh me Francën për bl.erjen e 18 avi.onëve lutfarakë Rafale të prodhuar nga D.assault. Marrëve.shja prej 2,5 miliardë eurosh u nënshkrua nga ministri i Mbr.ojtjes i Greqisë, Nikos Panagiotopulos, dhe homologia i tij franceze, Florence Parly në Ministrinë e Mbr.ojtjes. Panagiotopulos theksoi se blerja e avi.onëve lutfarakë “është… Continue reading Greqia bleu 18 av1onë L.uftàràke dhe Jep Mesazhin e F.ortë / “Ne Po F.orcohemi andaj ju qe jeni kun.dër nesh duhët të m0s e….”

Kina Paralajmëron SH.B.A-në / “Do të kryejmë Ushtrime Ush.tarake në…”

Kina tha të martën se këtë javë do të zhvillojë ushtrime ush.tarake në Detin Jugor, vetëm disa ditë pasi Pekini rea.goi ndaj hyrjes së një aer0planmbajtëse ame.rikane në ujërat e k0ntestuara. Në njoftimin e Administratës për Siguri Detare thuhet se nd.al0het hyrja në një pjesë të ujërave në Gjirin e Tonkinit deri te Gadishulli Leizhou… Continue reading Kina Paralajmëron SH.B.A-në / “Do të kryejmë Ushtrime Ush.tarake në…”

Erdogan dha Mesazhin BOTËS Perendimore / “Duhet ti themi S.t.o.p Is.lamofobisë”…..

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, i bëri thi.rrje komunitetit ndërkombëtar të ndërmarrë masa, që të mos përsëriten Holok.austi, gjen0cidet e Bosnjës, Ruandës, Kamboxhias. Drejtoria e Komunikimeve pranë Presidencës së Turqisë, në bashkëpunim me Ministrinë e Jashtme të Turqisë, me rastin e 27 janarit, Ditës Ndërkombëtare të Përkujtimit të Holok.austit, ka filluar zbatimin e ueb-faqes… Continue reading Erdogan dha Mesazhin BOTËS Perendimore / “Duhet ti themi S.t.o.p Is.lamofobisë”…..